A csalárd trükkel elvett közel 310 ezer forintot visszafizette, így a kár megtérült

2023.07.20. 07:46

Sikkasztott a futár, hazugsággal próbálta leplezni, de lebukott

Úgy írta be a rendszerbe, mintha nem lehetett volna kézbesíteni a csomagokat

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: AFP / Frankhoemann/Sven Simon

Fotó: Audio und werbung

Sikkasztott a futár, hazugsággal próbálta leplezni, de lebukott. A történtek miatt büntetőeljárás indult, ennek utolsó előtti fejezetéról dr. Jánky Judit, a vármegyei főügyészség sajtószóvivője adott ki tájékoztatást. E szerint zalaegerszegi futár cég alkalmazásában állt az a 31 éves zalaegerszegi férfi, aki 2023. március 17-én Lenti környékére volt beosztva csomagok kézbesítésére. Ezen a munkanapon a férfi több utánvétes csomagot kézbesített, ezek ellenértékét átvette, azonban a futárok által használt informatikai rendszerbe visszaírta, visszáruzta, miszerint azokat nem tudta kézbesíteni, így a műszak végén az egyébként ténylegesen kézbesített csomagokért átvett összes ellenértéket nem fizette be a vállalkozás központjába, hanem magához vette majd elköltötte, illetve egy kisebb tartozását törlesztette belőle. A férfi 2023. március 20-án ezeket a csomagokat kézbesített küldeményekként ismét bevitte a számítógépes rendszerbe, melynek következtében hiánya keletkezett, hiszen korábban a pénzt már eltette, elköltötte. A futár a hiány leplezése érdekében még aznap telefonon értesítette a cég vezetőjét, hogy ismeretlen körülmények között eltűnt a munkához használt járműből a napi bevétel egy része. A cég üzletágvezetője azonnal ellenőrzés tartott, s ez fényt derített arra, hogy a futár által a rendszerbe rögzített adatok hamisak, mert a bevitt útvonalak és kézbesítési helyek eltértek egymástól. A csalárd trükkel elvett közel 310 ezer forintot a futár visszafizette, így a kár megtérült.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség sikkasztás vétsége miatt emelt vádat a férfivel szemben és önálló intézkedésként próbára bocsátás alkalmazását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában