Felfüggesztett börtönbüntetést kapott

2023.07.19. 08:08

Megvágta ivócimborája nyakát

Az alkohol gyakran előhozza a mélyben lapuló és néha megmagyarázhatatlan, agresszióba torkolló indulatokat.

A támadás egyi lehetséges eszköze

Forrás: ZVF

Fotó: Ügyészség

Ez történt ez év május elsején egy kies nagybagolai birtokon. A büntetőeljáráshoz vezető eseményekről a vármegyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Jánky Judit adott ki  tájékoztatást. E szerint a történtek miatt vádlottá lett 62 éves nagykanizsai férfi azt a napot  a vele baráti viszonyban levő szomszédjaival töltötte a Nagykanizsa melletti nagybagolai birtokán. Teltek az órák, a férfi többször együtt falatozott,  poharazgatott velük, és közben egyre jobban lerészegedett, majd sértegetni kezdte egyik ivócimboráját. Ennyivel azonban nem elégedett meg, mert este felé az udvaron álló személygépkocsijához ment, a vezetőülésről szúrásra, vágásra alkalmas eszközt _ kést vagy tapétavágót _ vett magához, majd megállt az autója mellett, kezét a háta mögé rejtette, és várta, hogy ivócimborája elinduljon felé. Körülbelül egy méterre voltak egymástól, ekkor előrántotta a kezét és gyors mozdulattal, karjával félkörívet leírva a késsel a gyanútlan áldozata nyaka felé vágott a bal fülcimpája alatt. A megtámadott hiába igyekezett elhajolni, mert a penge így is elérte, de szerencsére a nyaka csak könnyebben sérült.
A vádirat szerint az elkövetés módjára, a támadott testtájékok anatómiai helyére tekintettel a bekövetkezettnél súlyosabb sérülések kialakulásának reális lehetősége is fennállott. 

A Nagykanizsai Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a tettét beismerő, büntetlen előéletű férfivel szemben, és végrehajtásában felfüggesztett, börtönben letöltendő szabadságvesztésre tett indítványt, ezt a döntést időközben büntetővégzésben meghozta a bíróság, amit az ügyészség tudomásul vett.

Ez is lehetett a támadás eszköze
Fotó: Ügyészség / Forrás: ZVF

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában