Pénz kért a fia, hát vitt neki

2023.06.14. 14:06

Részegen, jogosítvány és engedély nélkül vitte el munkaadója gépkocsiját

Arany Gábor

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Részegen, jogosítvány és engedély nélkül vitte el munkaadója személygépkocsiját, hogy fiának pénzt vigyen, de rendőri ellenőrzésbe futott. A történtek miatt büntetőeljárás indult amiben a Zalaegerszegi Járásbíróság kedden megtartott előkészítő ülésen jogerős ítéletet hozott.

Az egerszegi törvényszék közlése szerint 2022. november 16-án 8 órától zalaegerszegi tereprendezésen dolgozott az ügyben vádlottá lett középkorú férfi, aki közben poharazgatott is.  Délelőtt 10 órakor telefonált a fia, hogy azonnal készpénzre van szüksége, ezért a férfi úgy döntött, hogy munkaadója használatában lévő, az ingatlanán parkoló gépkocsijával a gyermekéhez siet. Ebben az sem tartotta vissza, hogy  jogosítvánnyal soha nem rendelkezett, alkoholos befolyásoltság alatt állt, és az autót munkaadója tudta, engedélye nélkül vitte el. Miután átadta a fiának a pénzt, a visszaúton rendőrök megállították ellenőrzésre. Ekkor kiderült, hogy közepes fokban ittas, a járművet jogtalanul vezeti, jogosítvány nélkül, ráadásul a biztonsági övet sem használta.

A Zalaegerszegi Járásbíróság a bűnösségét beismerő és a tárgyaláshoz való jogáról lemondó vádlottat jármű önkényes elvétel és ittas járművezetés miatt 210 óra közérdekű munkára ítélte és 1 év 10 hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában