Végül csak azért állt meg, mert az autója kigyulladt, aztán ki is égett

2023.06.21. 07:56

Részeg autós okozott cserbenhagyásos balesetet

Arany Gábor

A balesetben megsérült autó kitört kereke

Forrás: ZVF

Fotó: Ügyészség

Részeg autós okozott balesetet az M7-es autópályán, majd megállás nélkül elhajtott. Végül csak azért állt meg, mert járműve kigyulladt, aztán ki is égett. A történtek miatt nemrég emeltek vádat a vádat a cserbenhagyó ellen.

A baleset 2022. július 17-én késő délután, fél hét körül történt Sávoly közelében. A most  44 éves siófoki férfi Zalakomár irányából Sávoly felé tartott személygépkocsijával az M7-es autópályán, amikor a 190. kilométer közelében előzésbe kezdett, ám a manővert ittassága miatt rosszul hajtotta végre és gépjárművének jobb elejével az előzött gépkocsi bal hátuljának ütközött, amitől a megelőzendő autó bal hátsó kereke kitörött. A sérült gépkocsival vezetője ezt követően megállt, a siófoki férfi azonban, bár észlelte a balesetet, megállás nélkül továbbhajtott, nem győződött meg róla, hogy megsérült-e, vagy segítségnyújtásra szorul-e valaki.  Ráadásul a balesetkor lehullott alkatrészek darabjain a siófoki férfi járműve mögött haladó gépkocsi áthajtott, amitől defektet kapott. A szikrázó kerékkel megállás nélkül elhajtó cserbenhagyó nem jutott messzire, mert  gépkocsiján a jobb első abroncs nem sokkal később kigyulladt, ennek dacára a vezető nem állt meg, csak körülbelül  8 kilométert megtételét követően az autópálya sávolyi kihajtójánál, ugyanis addigra az autója kigyulladt, aztán teljesen kiégett. A rendőrök itt fogták el az ittas férfit.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a baleset okozója ellen a cserbenhagyás, az ittas járművezetés miatt emelt vádat és pénzbüntetés kiszabása mellett járművezetéstől eltiltást indítványozott büntetésként, közölte a vármegyei főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Németh Eszter. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában