Jogerős ítélet

2023.04.27. 18:02

Késsel próbálta a tartozást kicsikarni a keszthelyi férfi

Késsel próbálta adósától a tartozást behajtani az a keszthelyi férfi, akit jogerősen a járásbíróság 2 év börtönbüntetésre ítélt, a végrehajtást 3 év próbaidőre felfüggesztve.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció

A büntetlen előéletű férfi 2022. július 3-án kerékpárt és hangszórót adott el az ismerősének azzal, hogy azok 18 000 forintos ellenértékét pár nap múlva a fizetéséből megadja. Mivel az adós nem rendezte tartozását, az eladó 2022. július 9-én este fél hét körül erősen ittas állapotban, konyhakéssel a kezében megjelent a vevő otthonánál a tartozás behajtására. Előzőleg napközben már telefonon is sürgette a fizetést, sőt üzenetet írt neki, veréssel és leszúrással is megfenyegette a vevőjét. A háznál megjelenve csak a vevő édesanyját találta otthon, akivel közölte, hogy megöli a fiát, ha nem adja meg a tartozását, majd távozott. A vevő, miután hazaért és megkapta az üzenetet, nyolc óra tájt felhívta telefonon az eladót, aki tíz perc múlva újra megjelent a háza előtt, a pénzét követelve az egyszer tenyérrel arcon ütötte az adósát. Ez után kezében  20 centis pengéjű konyhakéssel indult feléje, de a megtámadott a kezét lefogta. A támadó a kést ledobta és dulakodni kezdett ellenfelével, majd felvette volna a kést a földről, de a közben megjelenő hozzátartozók közül egy nő megelőzte ebben, és a kést távolabb dobta, amiért a férfi olyan erővel pofon ütötte, hogy vérezni kezdett a szája.

Az egerszegi törvényszék közlése szerint a Keszthelyi Járásbíróság a történteket elismerő, a bűnösségét beismerő és a tárgyaláshoz való jogáról lemondó vádlottat a szerdán megtartott előkészítő ülésen bűnösnek mondta ki felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás  kísérletében és könnyű testi sértés kísérletében, ezért halmazati büntetésül jogerősen 2 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtást 3 év próbaidőre felfüggesztette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában