Vádemelés

2023.04.26. 09:13

Gyerekektől is rabolt a zalatárnoki férfi

Fiataloktól is rabolt, de lopott és csalt is az a 30 éves zalatárnoki férfi, aki ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció

A vármegyei főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Jánky Judit közlése szerint a 30 éves zalatárnoki férfi 2022 május 2-án ismerőse segítségét kérte mobiltelefon vásárlásához. Azt állította, csak az előfizetői kártyára van szüksége, és a készüléket eladja az ismerősének. Így indultak autóval az üzlethez, ahol a zalatárnoki férfi 52 ezer forintot kért el az ismerősétől, aki a vásárlás előtt elment parkolójegyet venni az autójára. Társa azonban nem várta meg visszatérését, hanem a pénzzel a telefon megvétele nélkül távozott.

A zalatárnoki férfi 2022 szeptember 29-én egy zalaegerszegi bevásárlóközpontban észrevette, hogy a mobiltelefonok töltésére szolgáló egyik szekrény ajtaja nem zárható, ezért kiskorú ismerősével elhatározták, hogy a benne lévő, 10 ezer forintot érő telefont ellopják. A férfi a biztonsági őr mozgását figyelte, közben a társa kivette a készüléket a szekrényből, majd távoztak.

A zalatárnoki férfi 2022. október 13-án kora reggel, Zalaegerszegen a Balatoni út elején szólította le egy fiatalkorú fiút, 400 forintot kért tőle, majd az elutasító válaszra fenyegetőzni kezdett. A bántalmazástól félő áldozatát egy sikátorba hívta, veréssel fenyegette meg, majd átkutatta a zsebeit, hátizsákját is. Mivel pénzt nem talált, felszólította a fiatalt, hogy ezüst nyakláncát adja át. A fiatal félelmében ennek eleget tett, a 32 ezer forintot érő ékszert a férfi négyezer forintért zálogházban adta el.

Néhány órával később a zalatárnoki férfi a Kossuth utcai Csipke-passzázsban újabb fiatalt nézett ki magának, aprópénzt kért tőle és kapott is 200 forintot. Ezzel azonban nem elégedett meg, és a sérült kezű fiútól elvette a pénztárcáját, 20 ezer forint kiemelt belőle, miközben áldozatát veréssel fenyegette.

Pár nappal később, 2022. október 19-én délelőtt, Zalaegerszegen a Munkácsy és Jákum utcánál a férfi ismét aprópénzt kérve szólított le egy gyalogost, aki elutasította, ezért a nyomába szegődött. Követte a lakására igyekvő áldozatát, és amikor utolérte a lépcsőházban, a karjait megragadta, a falhoz szorította, és ötezer forint átadására szólította fel. Mivel áldozata közölte, nincs pénze, és segítségért kiabálva próbált szabadulni, támadója többször megütötte. Végül a szorult helyzetéből kiszabadult a férfi és elfutott, támadója pedig nem eredt a nyomába.

A zalatárnoki férfi másfél órával később a buszpályaudvar várótermében próbálkozott. Egy nő pénzt vett fel a bankautomatánál, a férfi odalépett, a háta mögül előre nyúlt és próbálta megszerezni az ATM által éppen kiadott 100 ezer forintot, azonban nem járt sikerrel.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a többszörös visszaesőnek számító, letartóztatásban lévő zalatárnoki férfivel szemben csalás, lopás és rablás miatt emelt vádat és 8 év időtartamú fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában