17 év fegyházbüntetés

2023.03.07. 14:18

Késsel támadt élettársára és annak új párjára a keszthelyi férfi

Az ügyben kedden délután született ítélet, a történtek miatt vádlottá lett, 1981-ben született keszthelyi Sz. Vilmost az egerszegi törvényszéken dr. Gergye Tamás bíró 17 év fegyházbüntetéssel sújtotta azzal, hogy feltételesen nem bocsátható szabadlábra.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A vádirat szerint a keszthelyi férfi  2016 augusztusától került szorosabb kapcsolatba gyerekkori nőismerősével, akit anyagilag is támogatott, besegített a kedvese korábbi kapcsolatából született két gyermek ellátásába is. A pár 2020 májusában Várvölgyre költözött, azonban a kapcsolat az év végére már megromlott. A nő szerelmi viszonyt kezdett egy másik férfival is, amiről élettársa is tudomást  szerzett. Ezen gyakran vitatkoztak ezért az asszony 2021. februárban a faluban másik házba költözött gyermekeivel, de a veszekedésekkel tarkított kapcsolatát élettársával nem szakította meg, néha visszatért hozzá, miközben viszonya megmaradt a másik férfival is.

Ilyen előzmények után 2021. július 15-én este Sz. Vilmos elindult motorral a nő várvölgyi házához, ahol megpillantotta a másik férfi gépkocsiját. Csalódottan és ingerülten hazatért, pálinkát ivott, küldött néhány üzenetet az asszonynak, amire választ nem kapott, emiatt nem tudott megnyugodni. Hajnali egy óra után 21 centis pengéjű konyhai késsel a kezében indult el a nőhöz, hogy számon kérje. A házban már aludtak, amikor a feldühödött férfi rájuk rúgta a bejárati ajtót, és késsel támadt az élettársa mellett fekvő férfira, akit  fején, a vállán, a felsőtestén, a bal karján és a nyakán többször megszúrt. Olyan erővel, hogy a kés pengéje eltörött, 25 mm-es darabja a megtámadott nyakában maradt. A dulakodásba a nő is bekapcsolódott, és új párja védelmében nekirontott élettársának, aki ekkor őt is próbálta megszúrni. Az összecsapás a lakáson kívül is folytatódott, a szomszédokhoz bemenekülő nőt támadója követte, megütötte próbálta megszúrni, hajánál fogva húzta, miközben megöléssel fenyegette. Ehhez azonban már nem volt meg a kése, ezért kutatni kezdett, az egyik fiókból húsklopfolót vett magához. Ez viszont alkalmat adott a nőnek a menekülésre, gyermekeivel és a másik férfival autóba ültek, de támadójuk a hátsó ülésre bepattant mögéjük és ütni kezdte vetélytársát, majd a nő ellen fordult. Végül sikerült felülkerekedni a támadón, mert sérülései ellenére ellenfele kirántotta az autóból és az asszony segítségével földre teperte. A férfit Sz. Vilmos 13 alkalommal szúrta meg, közvetlen életveszélyt, valamint maradandó fogyatékosságot okozó sérülést is okozva, s hogy nem következett be halál, a megtámadott védekezésének, az időben megkezdett orvosi ellátásnak, valamint a szerencsés véletlennek tudható be. A nő sérülései külön-külön és összességükben is 8 napon belül gyógyulónak minősültek.

Sz. Vilmost több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt marasztalták el, a szabadságvesztés mellett 10 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, valamint kötelezték 843 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére. 

Az ítélet nem jogerős, vádlott és védője fellebbezett ellene, míg az ügyész 3 napot tartott fenn a nyilatkozattételre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában