Gyilkosság

2023.02.15. 10:20

Megfenyegette, hogy megöli testvérét, meg is tette az újudvari férfi

Gyilkosságba torkollott a részeg testvérek vitatkozása, az ügyben nemrég született vádirat.

Arany Gábor

Képünk illusztráció!

Fotó: Shutterstock

Ennek részleteit dr. Pirger Csaba, a vármegyei főügyészség sajtószóvivője ismertette. E szerint a 2022. október 30-án történtek miatt vádlott lett, 1978-ban született újudvari férfi együtt élt két fiútestvérével. Ő közmunkás volt, alkalmi munkákból élt, ennek bevételéből, illetve a harmadik testvér rokkantnyugdíjából tartották fenn magukat, míg 48 éves fivérük nem dolgozott. A két testvér rendszeresen ivott, az idősebb gyakran követelt pénzt, ami miatt rendszeres volt a vita. Ez történt 2022. október 30-án a délután, amikor a 44 éves férfi egy liter bort megivott, míg bátyja négy óra körül ért haza, szintén ittasan. Pénzt követelt az öccsétől, veszekedtek, amit a fiatalabb megelégelt, és közölte testvérével, ha még egyszer pénzt kér tőle, megöli. Ez után átment a szerszámoskamrába, magához vett egy közel méter hosszúságú taglózó kalapácsot, visszatért az udvarra. Ott a bátyja folytatta a követelőzését, az öccse felé lépett, aki szemből közepes erővel az arcába csapott a kalapáccsal, majd a földre zuhanó bátyja fejére még kétszer nagy erővel lesújtott. Az ütésektől a bátyja életét vesztette. 

A szakértői vélemények szerint az áldozat vérében 2,52- 2,69 ezrelék alkoholkoncentráció volt kimutatható, míg a tettesnél  2,6-2,76 ezreléket mértek, ami  nála súlyos fokú alkoholos befolyásoltságot eredményezett.

A Zala Vármegyei Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat az újudvari férfi ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában