Elkapták

2023.02.10. 13:30

Hamis rendszámokkal furikázott az egerszegi férfi

Bevont próbarendszámmal szerelte fel a forgalomba nem helyezett autót és úgy furikázott vele az egerszegi férfi, de rendőri ellenőrzésbe futott. Ügyében hamarosan a bíróság dönthet.

Arany Gábor

Forrás: pexels.com

A nemrég vádiratba foglalt történet vádlottá lett főszereplője, egy 45 éves zalaegerszegi férfi 2021-ben Ausztriában vásárolt forgalomból kivont Mercedes-Benz 200 D típusú személygépkocsit, ami eredetileg a W-82160T jelű osztrák rendszámmal rendelkezett.  A Magyarországon forgalomba nem helyezett, ezért rendszám nélküli személygépkocsira 2022. július 14-én a férfi felszerelte a P-05602/21 jelzésű ideiglenes rendszámtáblákat. Ezeket ismerősétől kérte el. Az ideiglenes rendszámtáblákat egy kft. részére a Kiskőrösi Járási Hivatal 2021. május 13-án adta ki, de jogosulatlan használatuk miatt már 2021. július 7-én vissza is vonta. Az egerszegi férfi a bevont ideiglenes rendszámtáblákra tekintettel meghamisított hatósági jelzésű személygépkocsival indult útnak Zalaegerszegen. A rendőrjárőrök 2022. július 14-én este kilenc óra tájt a Zrínyi Miklós utcában állították meg ellenőrzésre a Mercedest, ekkor derültek ki a szabálytalanságok 

A főügyészségi sajtószóvivő, dr. Pirger Csaba közlése szerint az autós ellen a Zalaegerszegi Járási Ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában