Áttért a másik sávba kanyarodás közben

2023.01.27. 15:45

Figyelmetlenségből okozott halálos baleset egy keszthelyi nő

Figyelmetlenségből halálos baleset, a vétkes autós ellen minap emeltek vádat.

Arany Gábor

illusztráció!

A főügyészségi sajtószóvivő, dr. Pirger Csaba közlése szerint a baleset 2022. április 24-én délután háromnegyed hat körül történt a 7327. számú mellékúton. Egy 1963-ban született keszthelyi nő Suzuki Swift típusú személygépkocsival Karmacs irányából Keszthely felé tartott 61-65 km/óra sebességgel. A 3,8. kilométernél, ahol 70 km/h sebességkorlátozás volt érvényben, a kissé jobbra ívelő kanyarban figyelmetlensége miatt áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, és autója bal oldalával összeütközött a szemből érkező, 50 éves zalaszántói férfi által vezetett, 66-70 km/óra sebességgel haladó motorkerékpár bal hátsó részével. A balesetben a motoros férfi a helyszínen meghalt. Ennek közvetlen oka az elszenvedett, az élettel többszörösen össze nem egyeztethető sérülések miatt kialakult keringési és légzési elégtelenség volt. 

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a keszthelyi autós ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában