Tragédia

2023.01.10. 14:15

Döbbenet Kistolmácson - nem értik, mi történhetett a házaspárral (videó)

Kivétel nélkül mindenki jóravaló, tisztességes életet élő házaspárként emlékszik a családi tragédiában elhunyt Dórára és Attilára. A kistolmácsiakat sokkolta és megdöbbentette az eset, még mindig értetlenül állnak a történtek előtt. A 176 fős közösségben mindenki ismerte, szerette a házaspárt.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján január 9-én az esti órákban holtan találtak egy házaspárt Kistolmácson. A zalai rendőrök azonnal a helyszínre mentek és megkezdték a helyszíni és halottszemlét. A kirendelt orvosszakértő elsődleges megállapítása szerint a 47 éves nő halálát idegenkezűség okozta, míg az 53 éves férfi önkezűleg vetett véget életének. Az eset körülményeit a vármegyei rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja.

Ma a déli órákban jártunk a településen, ahol mindenkit az foglalkoztatott, hogy mi történhetett azon a végzetes napon a falu gondnokaként dolgozó kedves hölggyel és a fuvarosként tevékenykedő, csendesebb férjével. Egy helybeli férfi, Bíró István széttárta a kezét, fogalma sincs, mi vezethetett a kettős tragédiához.

- Jó körülmények között éltek, egyetlen lányuk rendőrként dolgozik Budapesten - mesélte. - A hölgy a közeli Oltárcról származott, a férje kistolmácsi, itt a faluban éltek a tóval szemben.

Birkás Zoltán polgármestert ugyancsak lesújtotta a hír. Elmondta: a hölgy falugondnokként tisztességesen végezte a munkáját, a település buszával időseket szállított orvoshoz, kezelésekre, gyógyszert váltott ki, a gyerekeket iskolába hordta. A házasságukba nem láttak bele, de soha nem volt hangos szóváltás köztük.

- Amikor meglátogatta a feleségét a hivatalban, általában kint beszélgettek, de visszatérve sem lehetett észrevenni semmi problémát rajta - mondta a településvezető. - Majd a rendőrségi vizsgálat kideríti, pontosan mi történt, találgatni nem szeretnénk.

Információink szerint a nő holttesttét annak ikertestvére és férje találta meg a házban, a férfi pedig a garázsban akasztotta fel magát. Szintén meg nem erősített információink alapján az elhunyt nőt éppen édesanyja halálhírével kereste telefonon az ikertestvére, ám mivel nem tudta elérni, a házhoz mentek, ahol szörnyű látvány tárult a szemük elé.

Nemrég újították fel kétkezi munkával azt a kétszintes családi házat, ahol a tragédia történt. A ház udvara rendezett, dupla garázs, hátul fóliasátor. Az egyik szomszéd olasz származású férfi, általában csak nyáron tölt néhány hetet a faluban. A másik oldalon a tábor fogadóépülete áll jelenleg üresen, s a második szomszédban él Vass István, akit szintén megrendített az eset, még most is elérzékenyülve beszélt az eseményekről.

- Felfoghatatlan, nagyon kedvesek voltak velem is, a Dórának falugondnokként mindenkihez mindig volt egy jó szava - mondta. - Még mindig keressük az okokat, mi vezethetett ehhez. Jó ember volt az Attila is, az autóim szerelésében segített gyakran. Jól éltek, kívülről semmi problémát nem fedeztünk fel, ahhoz pedig, hogy a négy fal között mi történik, senkinek semmi köze.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában