Frissen Zalából

2023.01.12. 16:10

Busszal ütközött a nagykanizsai audis, de simán továbbhajott

Baleset okozott, de megállás nélkül elhajtott a fiatal férfi, hamarosan cserbenhagyás miatt vonja felelősségre a bíróság.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció

A nemrég vádiratba foglaltak szerint a 26 éves nagykanizsai férfi 2022. június 10-én reggel nyolc óra előtt nem sokkal a 6833. számú mellékúton Audi A3 típusú személygépkocsival Fityeház irányából Nagykanizsa felé tartott, utasként a barátnőjét szállította. Egy jobbra ívelő kanyarba érve figyelmetlensége miatt áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba és autója bal oldalával nekiütközött a szemből érkező, szabályosan közlekedő, több utast szállító autóbusz bal oldalának, és azon végigcsúszott. Az ütközés ellenére az audis nem állt meg a helyszínen, nem győződött meg arról, hogy a baleset következtében történt-e személyi sérülés az autóbuszban, vagy szükséges-e a segítségnyújtás. A fiatal férfi a baleset helyétől másfél száz méterre ugyan megállt, de aztán továbbhajtott, és a lakására ment, a rendőrök innen állították elő, mert az autóbusz vezetője a baleset után azonnal megállt és értesítette a hatóságokat. A balesetben személyi sérülés nem történt, de annak reális lehetősége fennállt. 

A megyei főügyészségi sajtószóvivő, dr. Pirger Csaba közlése szerint a fiatal férfi ellen a Zalaegerszegi Járási Ügyészség cserbenhagyás vétsége miatt emelt vádat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában