Kokain és marihuána

2022.12.03. 11:44

Kábítószer Spanyolországból, két férfi letartóztatását rendelte el a nyomozási bíró

Kilószám érkezett kábítószer hazánkba Spanyolországból, köszönhetőn annak a párosnak, amelynek letartóztatásáról pénteken és szombaton döntött a nyomozási bíró.

Arany Gábor

Fotós: Shutterstock

A büntetőeljárás néhány részletét a megyei főügyészségi sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba osztotta meg szerkesztőségünkkel. E szerint az ügyben gyanúsított 45 éves, nagybánhegyesi férfi teherautó-sofőrként dolgozik 2021 eleje óta egy fuvarozócégnél. Munkába állását követően ismerte meg azt a 44 éves gyulai férfit, akivel megegyezett, hogy alkalmanként 2000 euróért marihuánát csempész Spanyolországból hazánkba. A sofőr mintegy tízszer, esetenként 2-3 csomag (10-15 kg) marihuánát hozott be Magyarországra, és az áru az M0-s autópálya csepeli kamionos pihenőjében, illetve Gyulán cserélt gazdát. Tartott ez az elmúlt napokig, mert november 30-án délután a letenyei határátkelőnél belépő, a nagybánhegyesi férfi vezette Mercedes típusú teherautó utasterében a fekvőhely mögött elrejtve nagyobb mennyiségű kábítószergyanús növényi törmeléket találtak a vámosok. Tizenöt csomagban 16 kilót meghaladó növényi törmeléket, marihuánát, valamint bruttó egy kiló fehér rögös tömböt, kokaint foglalt le a nyomozó hatóság. A szakértő előzetes véleménye alapján valószínűsíthető, hogy az összesített hatóanyag-tartalom a laboratóriumi mérések alapján a különösen jelentős mennyiség alsó határát meg fogja haladni. Mindez pedig alkalmas a különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás bűntettének megállapítására, melynek büntetési tétele 5-15 évig terjedő szabadságvesztés.

A bűncselekmény elkövetését a sofőr beismerte, és terhelő vallomást tett a társára is, aki viszont nem tett vallomást. 

A megyei főügyészség indítványozta a két férfi letartóztatását tekintettel arra, hogy megalapozottan feltehető, miszerint a büntetőeljárásban elérhetetlenné válnának, az is vélelmezhető, hogy az elkövetésben közreműködő személyekkel a kapcsolatot felvennék, ami pedig a bizonyítást veszélyeztetné.

Az egerszegi járásbíróság nyomozási bírója elfogadva a főügyészség érveit, elrendelte a két férfi letartóztatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában