Figyelmetlenség

2022.11.23. 11:09

Súlyos baleseteket okozó autóvezetők ellen emeltek vádat

Két büntetőügyről adott tájékoztatást a megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba.

Arany Gábor

Az első történet vádlottá lett főszereplője, egy 1992-ben született osztrák nő 2021. augusztus 6-án délelőtt negyed tíz körül Keszthelyen a Lóczi Lajos úton haladt személyautójával a Tapolcai út felől, és amikor a Zámor út kereszteződéséhez ért, a stoptábla ellenére nem állt meg, nem adott elsőbbséget a neki balról érkező személygépkocsinak, emiatt a két jármű összeütközött. A balesetben vétlen sofőr nyolc napon túl gyógyuló, maradandó testi fogyatékosságot eredményező sérülést szenvedett. Az autójában vele utazó, a jobb hátsó ülésén helyet foglaló gyermeke pedig nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. 

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat az osztrák autós ellen.

A másik, szintén büntetőeljáráshoz vezető baleset 2021. november 25-én este negyed tíz körül történt a 84-es számú főúton. Egy 1965-ben született szombathelyi férfi BMW 3L típusú személygépkocsival Sümeg irányából Sopron felé tartott a megengedett 70 km/óra sebességet kissé meghaladó tempóval. A főút sárvári elkerülő szakaszához érve a 8451-es számú mellékút kereszteződésénél figyelmetlensége miatt a balra ívelő kanyarban jobbra letért az úttestről, ráhajtott a forgalom elől elzárt területre, kidöntötte a stoptáblát, majd nekiütközött a kereszteződésben álló személygépkocsinak, amelynek vezetője olyan súlyosan megsérült, hogy 2021. december 12-én a kórházban meghalt. A könnyű sérüléseket szenvedett BMW-s ellen a Zalaegerszegi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában