Látni és látszani

2022.11.04. 14:00

Light Friday akciót tartott a rendőrség Lentiben

A kerékpárosok és a gépjárművezetők biztonságát szolgáló eszközöket kínáltak a Light Friday akcióban a rendőrök pénteken a városban két helyszínen, a MOL üzemanyagtöltő állomáson és a rendezvénytéren.

Korosa Titanilla

Dezső Gyula is kapott a kerékpárjára láthatóságot segítő eszközöket Köröcz Biankától és Komláti Beatrixtól

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A Lenti Rendőrkapitányság munkatársai ingyenesen kínáltak az érdeklődőknek fényvisszaverő mellényeket, kerékpáros villogókat, illetve a járművezetőknek vadriasztókat is. Komláti Beatrix őrnagy, a Lenti Rendőrkapitányság közlekedési alosztályának vezetője a már hagyományosnak számító akcióról elmondta, hogy a megszólítottak, főként az idősebb generáció tagjai örömmel fogadták a közlekedésbiztonsági eszközöket és a használatukról, a jelentőségükről szóló tájékoztatást, de a fiatalabb korosztály tagjait is igyekeztek elérni a felhívással. Az őszi-téli átallás időszakában felhívták az autósok figyelmét a megváltozó közlekedési viszonyokra, valamint arra, hogy vizsgáltassák át az autójuk világító és fényjelző berendezéseit, gumiabroncsait és a nyári ablakmosó folyadékot se felejtsék el télire cserélni.

A töltőállomáson az autósokat szólították meg a rendőrök, b-j Hermán Richárd, az autóklub helyi vizsgapontjának vezetője, Komláti Beatrix, Jobbágy Zoltán, Köröcz Bianka törzsőrmester
Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Hozzátette, hogy autósok közül azonban sokan még mindig nem gondoskodnak arról, hogy gépjárműveik megfelelő műszaki állapotban legyenek a téli időszak előtt, pedig ilyenkor jelentősen romlanak a látási viszonyok. A Light Friday programhoz Lentiben a Magyar Autóklub helyi vizsgapontja is csatlakozott partnerként, a gépjárművezetőknek a nap folyamán lehetőséget biztosítottak, hogy ingyenesen nézessék át az autójuk láthatóságát segítő berendezéseket az ablaktörlő lapáttól az indexig. Az autózó nagyközönségen túl a kampány minden állampolgárnak szól, hiszen manapság a legtöbb háztartásban található legalább egy személyautó vagy (motor)kerékpár. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában