Elfogták

2022.10.13. 14:36

Fiatal fiút zsarolt meg Zalaegerszegen

A zalaegerszegi körzeti megbízottak másfél óra alatt azonosították a feltételezett elkövetőt.

Zaol

Forrás: Illusztráció / Fehér Márk

A zalaegerszegi körzeti megbízottak másfél óra alatt azonosították a feltételezett elkövetőt.

Egy 15 éves fiú az édesanyjával személyesen tett bejelentést a rendőrségen arról, hogy 2022. október 13-án 6 óra 30 perc körül Zalaegerszegen, a Balatoni úton lévő járdán leszólította egy ismeretlen férfi, aki pénzt követelt tőle.

A rendelkezésre álló információk alapján a körzeti megbízottak széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek, ami alapján másfél órán belül azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét. A megalapozott gyanú szerint a 29 éves helyi férfi előbb indulatosan pénzt követelt a fiataltól, akinél nem volt készpénz. Emiatt még nyomatékosabban kérte a fiúnál lévő értékeket, a hátizsákját és a ruházatát is átkutatta. Végül a sértett félelmében átadta a nyakában lévő ezüstláncot az elkövetőnek.

A rendőrök a 29 éves helyi férfit elfogták és előállították a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

Olvasható a police.hu-n

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában