Anyagi kár keletkezett

2022.10.13. 14:23

Elhajtottak a baleset után. vádat emeltek ellenük

A vétlen autós ellen emeltek vádat, mert megállás nélkül elhajtott a baleset után a helyszínről.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba által ismertetett történet eseményei 2022. április 10-ére virradóan háromnegyed egy körül történtek a megyeszékhely belvárosában, a Csány téren. Itt egy Göcseji út felől érkező, autójában négy utas szállító férfi nem adott elsőbbséget a Kossuth Lajos utcán a Zrínyi út felé tartó, 39 éves baki férfi vezette személygépkocsinak. A két jármű összeütközött, emiatt csak anyagi kár keletkezett, senki nem sérült meg,  ám  erről a balesetben vétlen jármű vezetője nem győződött meg,  hanem megállás nélkül elhajtott.  A zalaegerszegi járási ügyészség cserbenhagyás miatt emelt vádat ellene.

Szintén cserbenhagyással vádoltak meg egy 42 éves  becsehelyi férfit, aki 2022 január 28-án kora este, fél hét tájt volt baleset részese Borsfa és Becsehely között. Ford Mondeo személyautójával a 2. kilométer táján haladt a záróvonal közelében, amikor a bal oldali visszapillantó tükrével nekiütközött a szemből érkező Nissan Tiida személygépkocsi visszapillantó tükrének, ami ettől nekivágodott az ajtó üvegének, betörte, a szilánkok egy része pedig becsapódott az utastérbe. Sérülést nem okoztak sem a sofőrnek, sem a jobb oldalon ülő utasnak, de ennek lehetősége fennállt. A Nissan vezetője az ütközés után megállt és értesítette a rendőrséget, megvárta a negyed kilencig tartó helyszíni szemlét. A Ford Mondeo vezetője viszont megállás nélkül elhajtott, nem győződött meg róla, hogy segítséget kell-e nyújtania, és tette ezt annak ellenére is, hogy autójának tükre letörött, ott maradt a helyszínen. A Zalaegerszegi Járási Ügyészség cserbenhagyás vétsége miatt emelt vádat a becsehelyi autós ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában