Vádat emeltek ellene

2022.10.26. 12:14

Bosszú hajtotta szakítás után a zalai férfit

A szakítás okozta érzelmi viharok gyakran ragadtatnak meggondolatlan cselekedetekre, történetünk főhőse ellen is emiatt indult büntetőeljárás.

Arany Gábor

Az 1988-ban született nagykanizsai férfi 2020 karácsonya előtt szakított barátnőjével. Pár héttel később, januárban a férfi zalakomári otthonában tartózkodva a mobiltelefonján keresztül több alkalommal jogosulatlanul belépett a volt barátnője Facebook-fiókjába, mert a jelszót ismerte. Az egyik ilyen alkalommal a barátnője által korábban rögzített, a Facebook- fiókjának személyes adatai között szereplő, a munkahelyre vonatkozó megjelölést megváltoztatta, és oda a Badoo szót írta, ami egy társkereső oldal neve. 
A fiatal férfi ennyivel nem elégedett meg, 2021. március 28-án hat óra körül megjelent volt barátnője, gyenesdiási lakásánál. Az ingatlan udvarára engedély nélkül a kapun át bemászott, majd a ház nyitott pinceablakán keresztül bejutott az épületbe. 

Onnan próbált a lakórészbe jutni, de zárt ajtó fogadta, azt ugyan próbálta kinyitni, de csak a kilincset törte le. Ez után amerről jött, arra távozott. Pár perccel később azonban visszatért, ezúttal a hátsó kert felőli kerítésen át mászott be az udvarra, és megrongálta a volt barátnő anyjának ott parkoló Mazda 3 típusú személygépkocsiját. A járda mellől felvett három nagyobb követ, a szélvédőre dobta megrepesztve így az üveget. A gépkocsiban 90 ezer forint kár keletkezett, a szélvédőt ki kellett cserélni. 
A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közlése szerint a fiatal férfi ellen a Zalaegerszegi Járási Ügyészség információs rendszer vagy adat megsértése és rongálás, valamint magánlaksértés kísérlete miatt emelt vádat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában