Elszabadultak az indulatok

2022.09.27. 11:00

Ittasan verekedtek, két eset is vádemeléssel végződött

A harag rossz tanácsadó, tartja mondás, pláne, ha szesz is fűti az indulatokat. Ezt bizonyítja az a két eset is, amelyben a napokban született vádirat.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba által ismertetett első történet eseményei 2021. október elsején este Nagykapornakon, egy Fő utcai sörözőben zajlottak. Egy 63 éves helybeli férfi erősen ittas állapotában kötekedni kezdett két vendéggel. A söröző teraszán odament egyikőjükhöz, két kézzel megragadta a ruháját és dulakodni kezdett vele. Eközben azonban részegsége miatt a földre esett. A megtámadott férfi ekkor úgy döntött, inkább elindul haza, lement a teraszról a járdára, hogy ott megvárja társát és együtt induljanak el. Az ittas férfi közben továbbra is szidalmazta, provokálta, veréssel fenyegette, majd a teraszról kihajolva sörösüveggel próbálta megütni őt, de nem érte el, ezért az üveggel és egy pohárral megpróbálta megdobni. A megtámadott védelmében a társa ekkor odament a fenyegetődző férfihez, dulakodás alakult ki köztük, eközben a 63 éves férfi ütést is kapott, emiatt aztán hátrálni kezdett, végül a terasz lépcsőjéről leesett.

Az egerszegi járási ügyészség garázdaságért emelt vádat a magáról megfeledkezett nagykapornaki férfi ellen, tekintettel kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartására, amely alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

Szintén az ital miatt szabadultak el az indulatok egy lengyel turistákat szállító buszban 2022. április 29-én délelőtt. A letenyei határátkelőhelyen kilépésre jelentkezett járművet horvát oldalon nem engedték belépni, mivel az egyik utas nem rendelkezett a határátlépéshez szükséges érvényes okmánnyal. A magyar oldalra visszaküldött autóbuszon emiatt az utasok összevitatkoztak, és ekkor egy ittas állapotban lévő 26 éves lengyel férfi többször hátulról megütötte az előtt lévő ülésen helyet foglaló útitársát, majd amikor a megtámadott feléje fordult, kétszer ököllel az arcába is csapott eltörve az orrcsontját, súlyos sérülést okozva neki.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség testi sértés bűntette miatt emelt vádat a nekivadult férfi ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában