Szeptember elejéig hat alkalommal állították meg

2022.09.09. 16:04

Hiába tiltották el a vezetéstől, mégis volán mögé ült a férfi, idén már nem hagyhatja el Pölöskefőt

Vezetői engedélye nincs annak a fiatal férfinek, akit ez a hiányosság nem tartott vissza attól, hogy volán mögé üljön.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció / Pexels

A büntetőeljárásról dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője adott tájékoztatást. E szerint az 1987-ben született pölöskefői férfit engedély nélküli vezetés miatt márciusban és júliusban is 6-6 hónapra eltiltotta a bíróság a közúti járművezetéstől. Ez azonban őt nem tartotta vissza. Ez abból is kitűnik, hogy március végétől szeptember elejéig hat alkalommal állították meg a rendőrök ellenőrzésre az általa vezetett személygépkocsit. Június végén született vele szemben egy nem jogerős büntetővégzés is, amely szerint a bíróság 6 hónap, de végrehajtásában egy év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtotta és egy évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. Ennek sem volt foganatja, mert augusztus 27-én, szeptember 6-án és másnap is volán mögé ült, de a rendőrök mindig kiszűrték a forgalomból, és szerdán már végül őrizetbe is vették.

A történtek miatt indított büntetőeljárásban a nagykanizsai járási ügyészség indítványozta a férfival szemben bűnügyi felügyelet, lakhelyelhagyási tilalom elrendelését négy hónap időtartamra. Pénteken az egerszegi járásbíróság nyomozási bírója, dr. Czipóth Edit ezzel egyező értelmű döntést hozott, tehát a fiatal férfi január 9-éig nem hagyhatja el Pölöskefő település területét és köteles rendszeresen jelentkezni az illetékes rendőrkapitányságon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában