A férfi ellen rongálás miatt emeltek vádat

2022.08.30. 13:39

Ittas biciklis győzte le a VMK sorompóját, 236 ezer forint kárt okozott

A megyei főügyészségi sajtószóvivő, dr. Pirger Csaba által ismertetett történet szerint 2022. február 1-én este nyolc óra előtt az egerszegi Keresztury VMK gépkocsibejáróját lezáró sorompóhoz érkezett kerékpárját maga mellett tolva az ügyben vádlottá lett 43 éves zalaegerszegi férfi.

Arany Gábor

Fotó: Pezzetta Umberto / Zh archív

Erősen ittas állapota miatt egyensúlyát nehezen tartotta meg, a kerékpárjába kapaszkodott, és először a sorompó felé rúgott, de nem találta el, viszont egyensúlyát vesztette, emiatt a földre esett. Miután sikeresen felállt, két kézzel megfogta a sorompót, elkezdte maga előtt tolni, amitől a sorompó eltörött és az aszfaltra hajlott, a férfi pedig ismét elesett.

A földről felállva a férfi a törött, de még a tartóoszlophoz kapcsolódó sorompót a végénél fogva az aszfaltról felemelte, és ütközésig tolta maga előtt, majd a sorompóval a kezében elindult az ellentétes irányba, aztán a sorompót a végénél fogva nekivágta az aszfaltnak, ettől a rúdból a kábelek kiszakadtak. Ezután néhány alkalommal a törött sorompóba meg a kilógó kábelek felé rúgott, végül két kézzel felemelte a rudat és hajtogató mozdulatokat tett vele, aztán elesett. Pár percig feküdt a földön a törött sorompó mellett, majd két ismeretlen társaságában távozott.

A 236 ezer forint kárt okozó férfi ellen a Zalaegerszegi Járási Ügyészség rongálás vétsége miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában