Amfetamintartalmú port és marihuánát fogyasztottak

2022.08.03. 08:30

Betépve indultak autózni a fiatalok, vádat emelt ellenük a zalaegerszegi ügyészség

Betépve indult autózni a két fiatal, de rendőrökkel találkoztak, így büntetőügy lett a furikázásából.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció / Pexels

A 27 éves zalaapáti fiatalember és 18 éves falubelije 2021. augusztus 3-án keszthelyi szórakozóhelyeken szerzett be csekély mennyiségű amfetamintartalmú port, illetve csekély mennyiségű marihuánát, amit a szórakozóhelyeken el is fogyasztottak. Ezt követően kora este, hat óra tájt indultak útnak egy 3,5 tonnánál kisebb össztömegű tehergépkocsival, az idősebb forgatta a volánt. Már Szentpéterúron, a Petőfi Sándor utcában jártak, amikor a jármű rossz műszaki állapotára felfigyeltek a rendőrök és nyomukba eredtek, majd megkülönböztető fényjelzés használatával megállásra szólították fel őket. A bódult sofőr azonban a jelzést figyelmen kívül hagyta, a tehergépkocsival haladt tovább, majd a faluban a Petőfi Sándor utca egyik házának udvarára a nyitott kertkapun keresztül behajtott, aztán megállt.

A két fiatal ellenőrzésekor a zavart viselkedésükre tekintettel kábítószer-fogyasztás gyanúja merült fel, ezért a rendőrök előállították őket mintavételre, ami megerősítette az egyenruhások feltételezését.

A megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Jánky Judit közlése szerint a két férfi ellen a Zalaegerszegi Járási Ügyészség kábítószer birtoklásának vétsége és járművezetés bódult állapotban vétsége miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában