Katasztrófavédelem

2022.07.29. 13:19

Vigyázzunk a gázcsonkokkal

A héten több helyszínen is szükség volt a zalai tűzoltók beavatkozására megsérült, vagy elhasználódott gázcsonkok miatt. Cserszegtomajon elszabadult lovak rúgtak ki egy gázcsonkot, Zalaegerszegen pedig egy elhasználódott csonkból szivárgott a gáz.

ZH

Forrás: Illusztráció / Fehér Márk

Nyáron sok olyan munkálat zajlik a megyében, melyek során tereprendezések, építési munkálatok, vagy fűkaszálás történik. A nagyobb területeken, ahol munkagépekkel hajtják végre a munkálatokat, számos alkalommal sértettek, vagy vágtak el gázvezetékeket, amelynek kimenetele rendkívül veszélyes is lehet! 

A gázvezeték rongálások megelőzése érdekben a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a lakosság figyelmét, hogy az ingatlanokon végzett kertfenntartási és felújítási, - különösen a magas fűben végzett fűkaszálás, valamint épületszigetelési, karbantartási munkálatok során fokozott figyelemmel legyenek a gázelosztó,- gázcsatlakozó vezetékek elhelyezkedésére, ezzel elkerülve, hogy azok megsértésével, átvágásával káresemények következzenek be.

Emiatt kérjük, hogy amennyiben ilyen jellegű munkavégzést terveznek, tájékozódjanak- mindannyiunk biztonsága érdekében - a közművek elhelyezkedéséről, szükség esetén egyeztessenek a területen üzemelő közművek üzemeltetőivel, kérjenek térképet – ha nincs – az adott területen fekvő közművekről. Amennyiben megtörténik a gázvezeték rongálódása, haladéktalanul kezdjék meg az áramtalanítást, hagyják el a területet, hívják a 112 segélyhívót és értesítsék a közvetlen szomszédokat. Írja a katasztrófavédelem weboldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában