Bűnügy

2022.07.19. 15:17

Tippmix szelvénnyel csalt egy férfi Zalában

A nyertes szelvény fotójával jutott pénzhez az a csaló, akinek az ügyében a Keszthelyi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött.

Zalaegerszegi Törvényszék

Forrás: Illusztráció / Pexels

A vádlott tagja volt egy TippMix játékosokat tömörítő Facebook csoportnak, amelyben egyes tagok fotókat tettek fel a nyertes szelvényeikről.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2021. január 30-án a csoportban látta meg egy férfi nyertes szelvényét, melyről fényképfelvételt készített, s másnap elment vele egy zalai lottózóba. Az ott dolgozónak azt állította, hogy a nyertes szelvény elázott, csak az arról készített fényképet tudja bemutatni és ez alapján szeretné felvenni a nyereményt. A nő ezt elhitte, és a felvételen látható szelvény sorszáma ellenőrzését követően 64.095 forintot kifizetett a vádlottnak. A férfi ugyanezzel a módszerrel még két alkalommal további két sértettnek 204.500 forint kárt okozott.

A bíróság bűnösnek mondta ki a férfit 2 rendbeli csalás bűntettében és csalás vétségében, ezért őt 300.000 forint pénzbüntetésre ítélte. A vádlott az egyik sértettnek visszafizette a nyereményt, egy esetben a Szerencsejáték Zrt. a lottózón keresztül megtérítette a sértett kárát, míg a harmadik károsult polgári jogi igényét a bíróság egyéb törvényes útra utasította.

A büntetővégzés jogerős.

Forrás: Zalaegerszegi Törvényszék

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában