A strandolók biztonságát is szolgálja

2022.07.06. 06:50

Bűnmegelőzési iroda nyílt Keszthelyen, a parton

Idén is fiatalok segítik a rendőrség nyári munkáját Keszthelyen, ahol huszonegyedik alkalommal nyitott meg a bűnmegelőzési iroda. A következő hetekben félszáz diák szolgálja például a strandolók biztonságát.

Péter B. Árpád

A megnyitón Manninger Jenő beszél, jobbján Tóth László, aki mellett Dákai Gergő áll

Forrás: ZH

Az iroda a Városi strandnál található, a közreműködők pedig figyelnek, vigyáznak, őrködnek, továbbá információkkal szolgálnak a hozzájuk fordulóknak, s a lehetséges veszélyekre is figyelmeztetik őket.

Ezzel kapcsolatban Manninger Jenő keszthelyi polgármester kiemelte: a város változatlanul támogatja a rendőrség munkáját, és nagy figyelmet fordít arra, hogy a közbiztonság megfelelő legyen a strandokon is.

Mint mondta, a fiataloknak már a jelenléte is elriaszthatja a bűnözőket, ezért rendkívül hasznos ez a szolgálat, amely a vendégek, turisták gondtalan időtöltését, szórakozását biztosítja. Éppen ezért ezt a programot a város is minden évben támogatja, emelte ki a polgármester.

A diákok a következő hetekben például szórólapokat osztanak, amelyek a veszélyforrásokra és az ellenük való védekezésre hívják fel a figyelmet, emellett járőrözésük során vizsgálják azt is, maradtak-e értékek az autókban – például az üléseken vagy más, kívülről is látható helyeken –, s ellenőrzik, hogy a tulajdonosok bezárták-e a kocsijukat. Ha nem, akkor megpróbálják mielőbb értesíteni, előkeríteni az autók gazdáit.

– Rendkívül pozitívak a tapasztalataink, hiszen akkor, amikor a fiatalok szolgálatot látnak el, nem történik bűncselekmény a strandokon és a parkolókban sem – emelte ki Tóth László, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztályvezetője. – Már a jelenlétük is távol tartja a rossz szándékú embereket.

A diákok több turnusban, két-két héten át szolgálnak a bűnmegelőzési irodában. Munkájukat természetesen rendőrök koordinálják, segítik, s persze ha intézkedni kell, akkor azt már a hivatásos bűnüldözők teszik.

Dákai Gergő, a Keszthelyi Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályvezetője szerint a fiatalok már eddig is nagymértékben hozzájárultak a Balaton-part közbiztonságához, s nem csak azzal, hogy gyalogos szolgálatot látnak el a strandokon.

– A bűnmegelőzési iroda fiataljai feltűnnek a parkolókban, a kerékpárutakon, illetve minden olyan idegenforgalmi szempontból fontos helyszínen, amit sok ember felkereshet – folytatta –, így találkozhatunk velük például a városi piacon, a bevásárlóközpontoknál és a belvárosban is, így az egész város nyer a szolgálatukkal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában