Bűnügy

2022.06.02. 16:47

Vádemelés Keszthelyen: internetes csalás pénzmosással

Az internetes csaló ismerősével nyittatott bankszámlákat, ellene pénzmosás miatt emeltek vádat.

Arany Gábor

A történtek idején 49 éves hernádi férfi 2019 októberében vette rá négy évvel fiatalabb putnoki ismerősét, hogy nyisson bankszámlákat, és azokat ő az általa feladott hirdetésekben megadhassa. Ennek fejében a beérkező pénz 15 százalékát ígért neki.  A hernádi férfi a  bankszámlákat arra használta, hogy oda internetes hirdetéseken eladásra kínált, de nem létező műszaki cikkek vételárát, előlegét, foglalóját utaltassa a megtévesztett vevőkkel. A putnoki férfi hat banknál nyitott számlát. Az oda érkező utalásokból, valamint abból a körülményből, hogy rövid időközönként új számlákat kellett nyitnia és a számlákról felvett pénzt társának kell átadnia, tudta, hogy ezek a pénzek bűncselekményekből származnak.

A hernádi férfi bő három hónap alatt különböző internetes felületeken többféle használt műszaki tárgyat _ konyhabútort, személygépkocsit, mobil faházat, munkagépet, kéziszerszámot _  kínált eladásra és a vevőkkel a vételárat, vagy annak egy részét a társa által  megnyitott bankszámlákra utaltatta.
Ezt követően a reklamálni próbáló vásárlók számára elérhetetlenné vált, ily módon pár hónap alatt 105  vevőt csapott be összesen kilencmillió forintot meghaladó kárt okozva nekik.

A megyei főügyészségi sajtószóvivő, dr. Pirger Csaba közlése szerint a Keszthelyi Járási Ügyészség a hernádi férfi _ mint többszörös visszaeső _ ellen  105 rendbeli csalás, míg a putnoki férfi ellen pénzmosás miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában