Bűnügy

2022.06.21. 08:28

Kirabolt egy hévízi lottózót, hamar rendőrkézre került a román férfit

Kirabolta lottózót, egy nappal később már elfogták a rendőrök.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció: pixabay.com

Az 1974-ben született, hazájában rablásért korábban már elítélt román férfi segédmunkásként egy hévízi hotel építkezésén dolgozott 2021 októberétől. Kölcsönöket kért munkatársaitól, anyagi gondjai támadtak, a végén már annyi pénze se volt, hogy Romániába hazautazzon. 

Mivel a karácsonyt családjával akarta tölteni, elhatározta, hogy az általa Hévízen gyakran felkeresett Petőfi utcai lottózóban szerez pénzt.  Ennek érdekében 2021. december 16-án több órán keresztül a lottózó közelében várakozott, figyelt, majd mivel nagy volt a forgalom az üzletben, elhatározta, hogy másnap megy vissza. A közelben felfedezett elhanyagolt, gondozatlan, romos házas területen pedig váltás ruhát rejtett el, hogy a menekülésekor át tudjon öltözni.

A férfi december 17-én délelőtt tíz óra tájt megjelent a lottózóban, sorsjegyeket vásárolt, majd délelőtt még többször is visszatért újabb sorsjegyeket vásárolni. Mivel nem nyert nagyobb összeget, az elhagyatott házhoz ment, átöltözött, visszatért a lottózóhoz és figyelte, hogy az alkalmazott mikor lesz egyedül. Háromnegyed kettő előtt jött el az alkalmas pillanat, a férfi fejére húzott kapucnival, az arca nagy részét elfedő, fekete maszkban lépett a lottózóba, azonnal a pult mögé ment, ahol felszólította a nőalkalmazottat, maradjon a helyén, de ő felállt, ezért a férfi rátámadt, megütötte az arcát és a nyakát. Dulakodás közben a védekező alkalmazott a földre került, ekkor támadója pénz után kezdett kutatni, majd az egyik fiókban talált készpénzt felmarkolta és távozott volta, de az alkalmazott megpróbálta visszatartani. A rabló a nőt újra a földre teperte, megrúgta, végül több bankjegyet is hátrahagyva távozott a 289 ezer forintos zsákmánnyal. A nő a kezén, nyakán, arcán 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A férfi ez után egy ideig még az elhagyatott háznál bujkált, átválogatta a pénzt, átöltözött, majd visszatért a szállására, és másnap autóbusszal Budapestre utazott, hogy Romániába menjen, de a fővárosban a népligeti buszpályaudvaron elfogták a rendőrök.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba a büntetőügyről tájékoztatva közölte, hogy a román férfi ellen a Keszthelyi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában