Mérgező gáz

2022.05.17. 13:26

Öt hónap alatt tizenhét szén-monoxidos eset Zalában

Május közepéig összesen tizenhét zalai helyszínen mutatták ki a megye tűzoltói a szén-monoxid jelenlétét különböző ingatlanokban.

Katasztrófavédelem

Forrás: Illusztráció: ZH Archívum

Nagykanizsán és Zalaegerszegen is ötször akadt dolga a mérgező gázzal a tűzoltóknak, de riasztották őket mások mellett Keszthelyre, Letenyére, Pókaszepetkre és Garaboncra is. Ugyanakkor nagyjából hasonló mennyiségű esetben vonultak olyan helyszínre az egységek, ahol értéket nem tudtak kimutatni. Jó hír, hogy a jelzések döntő többségénél (legyen az valós, vagy téves) szén-monoxid-érzékelő hívta fel a figyelmet a bajra, személyi sérülés pedig egyik esetben sem történt. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság továbbra is arra kéri a lakosságot, hogy saját biztonsága érdekében szerezzen be egy ilyen életmentő készüléket! Pár ezer forinton ne múljon emberi élet! – olvasható a ZMKI honlapján, ahol további információkat is megtudhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában