Vádemelés

2022.04.21. 15:39

Halálos biciklisgázolás ügyében döntött a Zalaegerszegi Járási Ügyészség

Halálra gázolta a kivilágított kerékpárral közlekedő és láthatósági mellényt is viselő nőt; a személyautó vezetője ellen nemrég emelte vádat.

Arany Gábor

A 2021. július 28-án éjjel történt tragikus baleset részleteit ismertetve dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője közölte, hogy egy 44 éves keszthelyi férfi 23 óra után pár perccel Volkswagen Passat típusú személygépkocsival a 75. számú főúton Alsópáhok irányából Keszthely felé tartott 93-97 km/óra sebességgel, tompított világítást használva. A főút 1+130-as kilométer szelvényéhez érve az egyenes úton figyelmetlensége miatt későn észlelte a vele azonos irányban, az úttest jobb szélétől körülbelül 1 méterre, kivilágított Bianchi RC típusú kerékpárral haladó és láthatósági mellényt viselő orosz nőt, és emiatt a személygépkocsija jobb első részével a kerékpár hátuljának ütközött. Ettől biciklis a személygépkocsi motorháztetőjére zuhant, majd a jármű lassulásakor az ütközési ponttól 32 méterre az úttestre esett, onnét még továbbcsúszott és az ütközési ponttól 65 méterre a menetiránya szerinti jobb oldali forgalmi sávban állt meg. A személygépkocsi pedig az ütközéstől még 110 métert tett meg, mire megállt. A balesetben elszenvedett sérülések következtében a kerékpáros a helyszínen meghalt.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az autó vezetője ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában