Vádemelés

2022.03.16. 18:00

Sorozatban lopott autókatalizátorokat két zalai férfi

Sorozatban lopták el az autók katalizátorait, a zsákmányt feltehetően Szlovéniában értékesítették.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció / pixabay.com

A nemrég vádemelésig jutott történet részleteit dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője ismertette.  E szerint a most 36 éves salomvári férfi és öt évvel fiatalabb őriszentpéteri társa jövedelem híján elhatározta, hogy könnyen értékesíthető autókatalizátorokat lopnak el. Az idősebb férfi személygépkocsit bérelt, és ezzel indultak akcióba 2020 szeptemberétől november elejéig,  sötétedést követően, jellemzően a késő éjszakai órákban. A kiszemelt járműveket szükség esetén megemelték és a katalizátort akkumulátoros kézi fűrésszel a kipufogórendszerről lefűrészelték, majd azokat a salomvári férfi ismeretlen helyen – feltehetően Szlovéniában értékesítette. A pénzen – a költségek levonását követően   – egyenlő arányban megosztoztak.  

 

Az őriszentpéteri férfi a gépkocsik emelését végezte, míg társa a katalizátorokat vágta le a járművekről. A duó szombathelyi, zalaegerszegi telephelyeket keresett fel, de megfordult Zalabaksán is. Esetenként 110-370 ezer forintos kárt okoztak a járművekben. Egy zalaegerszegi telepen például négy gépkocsit szabadítottak meg a katalizátorától és okoztak ezzel összesen közel félmillió forintos kárt.

 


Az egerszegi ügyészség kilencrendbeli, kisebb értékre bűnszövetségben, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt emelt vádat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában