Frissen Zalából

2022.03.11. 09:51

Jogerős döntés született a sikkasztó nő ügyében, aki egy zalai horgászegyesületet károsított meg

A Zalaegerszegi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a nőnek az ügyében, aki 5 éven át károsított meg egy horgászegyesületet.

zaol.hu

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2013-tól egy zalai horgászegyesületnél gazdasági felelős tisztséget töltött be. Feladata többek között a horgászengedélyek megrendelése és értékesítésre történő eladása, valamint az azokkal történő elszámolás volt, amelyre egyedi megrendelésre készült bizonylattömbök alapján került sor. Az egyesület éves horgászjegyeit a nő, a napijegyeket a különböző horgászüzletek és az aktuális halőrök értékesítették. A vádlott a napijegyek bevételeit – egyedi megállapodás alapján – időszakosan átvette az értékesítőktől.  Az egyesület alapszabálya kimondja, hogy a felügyelő bizottság évente legalább kétszer köteles a pénzügyi gazdálkodást ellenőrizni, ám ez nem történt meg. A vádlott ezt kihasználva az általa kezelt pénzösszegből legalább 3.500.000 Ft-ot saját, illetve családja anyagi helyzetének javítására, megélhetésére fordított.

 

Az egyesületnél 2018 novemberében tisztújító közgyűlés volt, amely előtt a felügyelő bizottság újonnan megválasztott elnöke rendkívüli elnökségi ülésen tárta fel a nő által elkövetett visszaéléseket, amelyeket a vádlott elismert. Pár nappal később a nő kölcsönt vett fel, s az eltulajdonított pénzösszeget befizette az egyesület számlájára.

 

A bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat folytatólagosan, nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettében, amiért 450.000 Ft pénzbüntetésre ítélte. A büntetővégzés jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában