Nem jutott messzire

2022.03.16. 07:00

Ittasan okozott balesetet, majd elhajtott a fiatal férfi, vádat emeltek ellene

Ittasan fuvarozta a családját, balesetet okozott, majd elhajtott a fiatal férfi, de nem jutott messzire, ügyében nemrég született vádirat.

Arany Gábor

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba által ismertetett történet eseményei 2021. május 9-én este háromnegyed hét körül Csonkahegyháton, a Petőfi utcában zajlottak. Egy 30 éves zalaegerszegi férfi élettársát és gyermekeit személyautóval szállítva az út szélén műszaki hiba miatt álló tűzoltó-tehergépkocsit akart kikerülni. Eközben az előtte haladó, szintén a tűzoltóautót kerülő személygépkocsi hátuljának ütközött. A baleset után a vétlen sofőr aki férjét és gyermekét szállította, az út szélére félreállt, ám a 30 éves egerszegi férfi elhajtott anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy bárki megsérült-e, segítségnyújtásra szorul-e. 

 

A történteket látva a tehergépkocsiban tartózkodó tűzoltók, személygépkocsival a vádlott után mentek, és a baleset helyszínétől 150 méterre megállították, és visszatartották a rendőrség kiérkezéséig. A balesetben mindkét személyautó megrongálódott. Mint kiderült, a balesetet okozó férfi súlyos fokban részeg volt, amikor volán mögé ült. Cserbenhagyás és járművezetés ittas állapotban vétsége miatt emeltek vádat ellene. 

 

Közepes fokú ittasságot állapítottak meg annál a személyautót vezető 50 éves férfinél, akit a rendőrök ez év január 18-án délelőtt az egerszegi Platán soron állítottak meg ellenőrzésre. Mint kiderült, ismerőse autóját használta engedély nélkül. Előző nap kapta meg a kulcsot a kocsihoz, hogy néhány ingóságát abban tárolja pár napig, de arra nem kapott engedélyt, hogy közlekedjen is vele. A férfi azonban a következő órákat kocsmakörútnak szentelte, számos vendéglátóhelyet keresett fel az éjszakába nyúlóan. Másnap délelőtt 10 óra tájt vette észre, hogy mobiltelefonját elhagyta, ekkor döntött úgy, hogy bár nincs jogosítványa és még nem józanodott ki, autóval megy vissza az utolsó kocsmába a telefonért. A készüléket nem találta meg, ráadásul rendőrségi ellenőrzésbe futott hazafelé menet. 

 

A férfi ellen jármű önkényes elvételének bűntette és járművezetés ittas állapotban vétsége miatt emeltek vádat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában