Frissen Zalából

2021.12.09. 14:26

Félre akarta vezetni a rendőröket egy nő Nagykanizsán, büntetőeljárás indult ellene

Tudott élettársa lopásáról, de próbálta félrevezetni a rendőröket, ám nem járt sikerrel, büntetőeljárás indult ellene is.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció

A nemrég vádemelésig jutott történet részleteit dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője ismertette. E szerint a 24 éves fajszi nő élettársával párja testvérének nagykanizsai lakásában húzták meg magukat. Az élettárs tavaly november végén  betört az egyik szomszédos lakásba, benyomta az ablakot, és különböző holmikat, televíziót, szarvasagancsot, evőeszközöket, edényeket, cipőt hozott el, okozva ezzel 400 ezer forint kárt. A zsákmányt a fiatal nővel közösen használt lakásban helyezte el a férfi, aki elmondta élettársának, miként jutott hozzá a holmikhoz, Ekkor a fiatal nő, hogy párja ne bukjon le, no meg részbe remélve némi bevételt a zsákmány eladásából, fedezte párját. Ily módon, amikor a károsult érdeklődött náluk, illetve amikor megjelentek a rendőrök is, nem beszélt a lopásról. A rendőröknek ráadásul azt mondta, miszerint a bűncselekmény elkövetésének időpontjában nem tartózkodott otthon és hazatérése után sem vett észre semmit, ami a lopással összefüggésbe hozható. Ezzel a magatartásával a büntetőeljárás sikerét igyekezett meghiúsítani, azonban a lopás a lakásukban tartott házkutatáskor lelepleződött, mivel az élettársa által  eltulajdonított tárgyakat a rendőrség megtalálta és lefoglalta.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség bűnpártolás vétsége miatt emelt vádat a fiatal nő ellen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában