Frissen Zalából

2021.12.29. 14:23

Eladta a nem létező sportcipőket a kerepesi nő, csalás miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járási Ügyészség

Az internetes kereskedelem kényelme gyakran veszélyekkel is jár. Nem egy alkalommal számoltunk be már csalárd kereskedőkről, akik kedvező árral csalták lépre vevőiket.

Arany Gábor

A nemrég vádemelésig jutott történet 24 éves főszereplője, egy kerepesi nő, aki internetes oldalon Lanashop25, Vivisales és Rendeljtolem25 neveken felhasználói profilokat hozott létre, majd 2019 decemberétől sportcipőket kezdett el hirdetni értékesítésre. A nő nem rendelkezett a meghirdetett portékákkal, nem is állt szándékában ezeket beszerezni és megküldeni a vevőinek, mert csak a pénzüket kívánta megszerezni. Így került kapcsolatba 2020. áprilisában egy szepetneki vevővel, akinek két pár sportcipőt „adott el” 16 ezer forintért. A vevő 2020. április 23-án átutalta a pénzt nő bankszámlájára a pénzt, de a cipőket nem küldte meg a részére. A kerepesi nő később megtérítette a kárt. Ezt megelőzően március közepén egy enyingi vevőnek „adott el” két pár sportcipőt szintén 16 ezer forintért. A pénz megérkezett, a cipők nem, de az eladó 10 hónappal később visszautalta a vételárat. A többi tizenkettő vevő azonban nem volt ilyen szerencsés.


Egy váci vevőjétől három pár cipőért 24 ezer forintot kapott, de a portékát nem küldte meg a részére, a pénzét se fizette vissza. Hasonló módon járt budapesti, villányi, szarvasi, nyíradonyi, szentgotthárdi, csongrádi, kecskeméti vevője is. Összesen 130 ezer forintot meghaladó összeghez jutott, és ebből a büntetőeljárásban nem térített meg semmit. A sorozatra tekintettel a Nagykanizsai Járási Ügyészség csalás vétsége miatt emelt vádat a fiatal nő ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában