Frissen Zalából

2021.12.03. 18:00

Alkalom szülte a tolvajokat – vádat emeltek Zalában két férfi ellen

Alkalom szült tolvajt és kereste az alkalmakat a tolvaj; két ügyben emeltek nemrég vádat.

Arany Gábor

A karácsony előtti hetekben mindig aktívabbak a zsebtolvajok

Fotó: Shutterstock

Az egyik történet vádlottá lett főszereplője, 22 éves cáki férfi tavaly július 28-án délelőtt a barátaival jelent meg a keszthelyi városi strandon. Kora este mialatt különvált társaitól, amikor hirtelen ötlettől vezérelve egy őrizetlenül hagyott táskából mobiltelefont és 15 ezer forintot lopott el. A készüléket összetörte, majd eldobta, a pénzt elköltötte.

A másik, többszörös visszaesőnek minősülő 55 éves zalaegerszegi férfi viszont rendszeresen kereste a lehetőséget a lopásra. Módszere sajátosnak mondható, zalaegerszegi, illetve szombathelyi áruház, plaza női mosdóhelyiségébe ment be, elbújt az egyik fülkében. Megvárta, amíg a szomszédjába betért valaki, és a csomagját felakasztotta fogasra, majd kihasználva, hogy áldozata másra figyelt, elemelte a táskáját. Megesett, hogy másfél órát várt lesben. Ez év májusában három alkalommal járt szerencsével és jutott 200 ezer forinthoz, további 100 ezret meg akkor szerzett, amikor mozgássérültek mosdójában felejtett _ személyes iratokat is rejtő _ tárcát vett magához. A pénzt kiemelte, a tárcát a szemetesbe dobta. Egy egerszegi sportboltban is a bevált módszerrel akart lopni, az egyik próbafülkében várt lesben, de felfigyeltek rá, szóltak a biztonsági szolgálatnak, és innen a rendőrök vitték el a férfit. Próbálkozott bolti lopással is, kétszer sikerrel járt, egyszer menekülésre kényszerült és közben eldobta lopott holmikat.

A megyei főügyészség sajtószóvivője tájékoztatása szerint a két férfi ellen lopás miatt emeltek vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában