Frissen Zalából

2021.11.09. 08:51

Különös módon állt bosszút kolléganőjén egy férfi Lentiben

Vélt sérelmeiért vett elégtételt különös módon egy fiatal férfi; tettei miatt nemrég emeltek vádat ellene.

Arany Gábor

A 22 éves férfi munkahelyén, Lentiben alakított ki baráti kapcsolatot az egyik kolleganőjével, tavaly nyáron azonban a barátság megszakadt, ezt követően már nem is beszéltek egymással. A férfi ezért megharagudott a nőre, akiről azt gondolta, hogy a munkahelyükön pletykákat terjeszt róla, miszerint szerelmi viszonyt akart tőle, és több kisebb munkahelyi csínytevést is ő követett el. Ezek a szóbeszédek olyannyira feldühítették, hogy emiatt bosszút forralt.

Ez év január 5-ére virradó éjjel megjelent a nő rédicsi családi házánál, és az elektromos kaput hét helyen fehér festékkel leöntötte, 100 ezer forint kárt okozva ezzel. Mivel úgy érezte, hogy a nő továbbra is pletykál róla, ezért újabb leckéztetést eszelt ki. Január 13-ára virradó éjjel a nő kapuja elé helyezett nyolc csavarral preparált gumicsíkot, amin munkába indulva a nő áthajtott autójával, amitől a jobb első kerék defektet kapott, és oly mértékben megrongálódott, hogy ki kellett cserélni. A férfi dühe nem csillapodott, már tíz csavart felhasználva készítette el az abroncs elleni eszközt, amit január 21-ére virradóan helyezett ki a kapu elé. Eredménnyel, három gumi kapott defektet. Ennyivel sem érte be, mert január 29-ére virradóan újra felbukkant Rédicsen, hogy újra kihelyezze a szegeket, de ekkor a nő nem otthon az udvarán, hanem a plébániánál parkolt. A férfi ekkor a jobb oldali kerekek mögé négy szeget támasztott be, hogy az elinduláshoz szükséges tolatáskor mindenképpen belefúródjanak az abroncsokba. Nem így történt, mert a nő még időben észrevette a csapdát. A történtek miatt feljelentést is tett. Ennek egyik következményeként a rendőrség kutatást tartott a férfi lakóhelyén, ami őt újabb bosszúra sarkalta. Március 15-én hajnalban megjelent nő a lakásánál, piros festéksprével az utcai ablakok zsalugátereire kereszteket fújt, ezzel utalva arra, hogy szerint a nő szerelmi viszonyt folytat egy pappal. Két nappal később hajnalban a fiatal férfi megint felbukkant Rédicsen, ekkor a nő plébánia előtt parkoló autóját rongálta meg. Ez alkalommal fekete festékszóróval lefújta a gépkocsi rendszámtábláit, a fényszórókat, a jobb első ajtóra pedig kört fújt, benne PAP+J felirattal.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közlése szerint a közel négyszázezer forintos kárt okozó férfi ellen a Lenti Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett rongálás vétsége miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában