Frissen Zalából

2021.11.26. 08:16

Figyelemfelhívó sétát és futást szervez a megyei rendőr-főkapitányság Zalaegerszegen

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya 2021. 11. 30-án 17 órakor a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapjához kapcsolódóan figyelemfelhívó jelleggel sétát és futást szervez Zalaegerszegen.

zaol.hu

A program során futással és sétával hívják fel a figyelmet a hozzátartozók közötti erőszak időben történő felismerésének és az ellene való fellépésnek a fontosságára.

Tudnivalók:

Gyülekező 16:30-tól a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság előtti parkolóban. A futás és a séta 17 órakor kezdődik. A fényviszonyok miatt fejlámpa vagy zseblámpa használata szükséges. Lehetőség szerint a résztvevők a szolidaritásunkat kifejező fehér színű villogó jelzőfényt viseljenek, valamint 1 db teamécsest vigyenek magukkal.

Az útvonal a Parkerdő felé vezető kerékpárúton indul, és megy egészen a kis hídig, amit együtt, lassan kocogva, illetve sétálva tesznek meg a résztvevők, ez a táv kb. 1 km lesz. A Parkerdő korábban több alkalommal volt helyszíne erőszakos cselekménynek, amelyek egymáshoz közel álló személyek közt történtek, ezért ott az áldozatok tiszteletére mécseseket gyújtanak. A gyertyagyújtást kövezően a csapat kétfelé válik, akik a rövidebb, 2 km-es távot választják, onnan visszatérhetnek a főkapitányság parkolójába, ahol meleg teával várják őket. Akik az 5 km-es futást választják, a Parkerdőben egy nagy kör megtétele után térnek vissza a kiindulási helyre. Akik az erdei körre indulnak, lámpát mindenképp vigyenek magukkal! Melegen, rétegesen öltözzön mindenki!

Minden érdeklődőt szeretettel vár a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság!

Ezek is érdekelhetik