Frissen Zalából

2021.10.22. 09:15

Sikkasztott a nagykanizsai közös képviselő

Sikkasztott a vízpénzből a közös képviselő, a 2,3 millió forintot meghaladó kárt okozó férfi ellen minap emeltek vádat.

Arany Gábor

Fotó: illusztráció / pixabay

A történet 2012-re nyúlik vissza, mert az év április elsejétől lett a kanizsai Látóhegy 1. számú Polgári Jogi Vízhasználati Társaság közös képviselője az ügyben vádlottá lett, a történtek idején 51 éves férfi. Feladata volt a társaság tagjaitól az ingatlanaikon elfogyasztott ivóvíz ellenértékét átvételi elismervény ellenében, készpénzben beszedni, majd ezt a pénzt a Dél-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. részére befizetni. A férfi 2013 januárjában lemondott a tisztségéről, ám a feladatát megbízás nélküli ügyvivőként továbbra is ellátta.

A vízdíjakat rendszeresen beszedte a társaság tagjaitól, ám befizetési kötelezettségének csak részben tett eleget, mert nem az összes pénzt fizette be a vízszolgáltató részére. Ezzel 2012. április közepétől 2020. szeptember közepéig a vízhasználati társaság tagjaitól összesen hétmillió forintot meghaladó díjat szedett be, amiből mintegy 4,8 millió forintot befizetett a vízszolgáltató részére, ám a többit saját céljaira fordította. Ezen kívül a közös képviselőként eljáró férfi 2018. január 7-én átvett 100 ezer forintot egy inkei lakostól azért, hogy az illető a látóhegyi ingatlanát az ivóvízhálózathoz csatlakoztathassa. Ez a pénz sem jutott el a vízhasználati társasághoz, amelynek a bizalommal visszaélő férfi 2,3 millió forintot meghaladó kárt okozott, és az összegből a nyomozás során nem térült meg semmi.

A férfi ellen a Nagykanizsai Járási Ügyészség sikkasztás bűntette miatt emelt vádat, közölte a megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában