Frissen Zalából

2021.10.08. 14:05

Kigyulladt egy autó a kanizsai ovi előtt, segítőkész embereknek köszönhetően nem terjedt tovább a tűz

Segítőkész emberek gyors beavatkozásának köszönhetően nem égett le egy gépkocsi pénteken reggel Nagykanizsán a Rozgonyi utcában.

Arany Gábor

Az oltás utáni percek, a járművet a tűzoltók hűtötték vissza

Fotó: Horváth Gábor

Az esetre a kanizsai járási ügyészség vezetője, dr. Kőszegi Nikoletta hívta fel szerkesztőségünk figyelmét, ugyanis egyik munkatársuk, az épp egy éve náluk dolgozó gondokuk, Horváth Gábor lélekjelenlétének is volt köszönhető, hogy az óvoda előtt parkoló Peugeot 206-os típusú gépkocsi motorterében felcsapó lángok nem terjedtek tovább.

Az oltás utáni percek, a járművet a tűzoltók hűtötték vissza
Fotó: Horváth Gábor

Horváth Gábor érdeklődésünkre az esetről beszámolva elmondta, háromnegyed nyolc körül az ügyészségre érkező egyik dolgozó hívta fel rá a figyelmét, hogy az óvoda előtt parkoló egyik autó füstöl és már látszik a tűz a motortérnél. Ezt hallva levette a falról a hozzá legközelebbi porral oltót, és az ügyészségtől harminc méterre lévő óvodához sietett, ahol már egy fiatalember kisebb készülékkel igyekezett megfékezni a lángokat, de épp kifogyott az oltóanyag a készülékéből, úgyhogy a legjobbkor érkezett Horváth Gábor. A nagy méretű, az épületben rendszeresített hatkilós tűzoltó készülékkel már hatásosan lehetett beavatkozni, sikerült a motortérben pusztító lángokat elfojtani és eddigre megérkeztek a vélhetően a tulajdonos, egy fiatal nő által értesített hivatásos tűzoltók, akik vízsugárral visszahűtötték a járművet, amelynek belső tere remélhetőleg nem rongálódott meg.

Horváth Gábor megjegyezte, a reggeli órában az utcán nagy volt a forgalom, de kettejükön kívül más nem vette a fáradságot, hogy beavatkozzon vagy megkérdezze, mit tud segíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában