Frissen Zalából

2021.09.27. 15:00

Orvvadász apa és fia ellen emeltek vádat Zalakomárban

Orvvadászok ellen emeltek vádat, apa és fia állhat majd bíróság elé.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

A történtekről dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője által adott tájékoztatóból kitűnik, hogy az 54 éves zalakomári férfi és fia 28 éves fia már az első rapsickodás alkalmával lebukott. Ez előzményekhez tartozik, hogy a zalakomári férfi 2015-ben baráti viszonyba került egy Zalakomárban élő német férfival, aki megmutatta neki az engedély nélkül tartott, a háza mögötti istállóban elrejtett fegyverét, 9 mm Luger kaliberjelű, spanyol Bergmann Destroyer fegyverből házilag átalakított, hőkamerával és hangtompítóval felszerelt puska. A német férfi egészségi állapota 2020-ban megromlott, ezért közölte ismerősével, hogy a fegyvert neki ajándékozza, amennyiben meghalna. Ez 2020. december 5-én bekövetkezett, ezt követően a zalakomári férfi elment a fegyverért, és a saját házában elrejtette.

A zalakomári férfi 2021. február 3-án este magához vette a fegyvert és vadászni indult a Zalakomár külterületén lévő erdőbe a 28 éves fia társaságában. A rapsicok hátizsákban vadászkéseket, fűrészeket és szemeteszsákokat is vittek magukkal az elejtendő vadak darabolásához, csomagolásához. A vadászatra

jogosultsággal nem rendelkező két férfi hosszabb ideig az erdőben állt lesben, de mielőtt vadat ejthettek volna el mezőőrök és a hivatásos vadász február 4-én hajnali fél háromkor tetten érte. A nyomozóhatóság a fegyver mellett 7 darab 9 mm-es Luger kaliberjelű lőszer is lefoglalt a rapsicoktól.

A két férfi ellen a Nagykanizsai Járási Ügyészség lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint orvvadászat bűntette miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában