Frissen Zalából

2021.07.19. 08:20

Betonkerítésnek ütközött: jogsi nélkül, ittasan okozott balesetet egy férfi Zalaegerszegen

Egy férfi közlekedett személyautóval Zalaegerszegen, a Bazitai úton 2021. július 17-én 4 óra 30 perckor.

police.hu

Fotó: police.hu

A Toposháza utca kereszteződéséhez érve jobbra kanyarodása során a nedves aszfalton megcsúszott, letért az úttestről és betonkerítésnek ütközött, majd a vízelvezető árokban állt meg.

Fotó: police.hu

A kiérkező rendőrök megállapították, hogy a járművezető úgy ült volán mögé, hogy előtte alkoholt fogyasztott, továbbá vezetői engedéllyel sem rendelkezett. Az egyenruhások a sofőrt további mintavételre előállították, aki a baleset során nem sérült meg – közölte a police.hu.

Fotó: police.hu

A rendőrség kiemelt hangsúlyt fektet az ittas járművezetők kiszűrésére, mert az ittas vezetés fokozott baleseti kockázati tényező. A Zala megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak alkoholt, mert már a kis mennyiségben elfogyasztott szeszes ital is hatással van a vezetési képességekre, nő a reakcióidő, tompulnak a reflexek, ezáltal növelve a balesetek bekövetkezésének a kockázatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában