hétszázmillió forint

2021.06.04. 19:00

Önkéntes mentők és tűzoltók támogatása

Döntés született az önkéntes tűzoltó egyesületek pénzbeli támogatásáról. A katasztrófavédelem 2021-ben is hétszázmillió forint támogatást oszthat szét az önkéntes tűzoltó egyesületek és mentőszervezetek között.

ZH

Az önkéntes tűzoltó egyesületek részére kiírt pályázatra idén 636 egyesület nyújtott be pályázatot, amelynek segítségével működési, gépjármű- és szertárfelújítási támogatásokhoz, valamint különféle tűzoltóeszközökhöz és felszerelésekhez juthatnak. Tavalyhoz képest harmincöttel több önkéntes tűzoltó egyesület kap támogatást. Ez évben is nő az önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesületek száma, júniustól már 60 ilyen civil szervezet rendelkezik ilyen jogosultsággal. Szintén emelkedett a hivatásos tűzoltóságokkal együttműködési megállapodást kötött önkéntes tűzoltó egyesületek száma, ezek kilencvenöt százaléka nyújtott be pályázatot.

A bíráló bizottság munkájában a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkatársai mellett a Magyar Tűzoltó Szövetség által delegált tagok is részt vettek.

A pénzbeli támogatásokra vonatkozó javaslatot az országos katasztrófavédelmi főigazgató jóváhagyta, ennek értelmében valamennyi, azaz 503 önkéntes tűzoltó egyesület eredményesen pályázott, s összesen 287,1 millió forint támogatást kapnak. A fennmaradó összeg a természetbeni támogatások fedezete. A pályázók a pénzből működési költségeikre, szertárépítésre és felújításra, gépjármű és technikai eszköz felújítására költhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában