Frissen Zalából

2021.06.10. 07:00

Kirabolt egy idős nőt Keszthelyen: ötszáz forintot és egy medált zsákmányolt

Utcán támadt idős nőre a fiatal férfi, 500 forintot szerzett a rablással.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

A minap vádemelésig jutott történetről dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője adott tájékoztatást.

A 27 éves, Mátészalkához közeli Kántorjánosról származó férfi 2021. január 2-án kora este, fél hat után nem sokkal Keszthelyen, a Zsidi utcában gyalogolt, már sötétedett, amikor észlelte a városközpont felé szintén gyalogosan haladó 79 éves nőt. Elhatározta, hogy a válltáskáját erőszakkal megszerzi, ezért hátulról utolérve az asszonyt elgáncsolta, a vállánál meglökte, ily módon taszította a járdára, és a válltáskáját erőszakkal letépte, majd zsákmányával a Schwarz Dávid utca irányába futott el. Közben a táskát kiforgatta, és 500 forint aprópénzt, valamint egy ovális alakú, ezüstszínű medált vett ki belőle, majd a táskát a Schwarz Dávid utcai garázssor egyik épületének tetejére dobta. A férfit egy hónappal később Győrben, a hajléktalanszállón fogták el.

A Keszthelyi Járási Ügyészség a többször büntetett, különös visszaesőnek minősülő férfi ellen a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett – rablás bűntette miatt emelt vádat.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában