Frissen Zalából

2021.05.21. 09:55

Engedély nélkül vezettek, a zalai rendőrök őrizetbe vették őket

A szabálysértőket 72 órán belül bíróság elé állítják.

police.hu

Fotó: police.hu

A Gellénházi Rendőrőrs körzeti megbízottja 2021. május 20-án 13 óra 35 perckor Söjtörön, a Kossuth utcában intézkedett egy személyautóval közlekedő férfival. Az igazoltatás során megállapította, hogy a 28 éves nemeshetési sofőr nem rendelkezett vezetői engedéllyel, ennek ellenére vett részt járművével a közúti forgalomban.

Zalaegerszegen, a Balatoni úton igazoltattak a rendőrök egy 65 éves helyi férfit 14 óra 30 perc körül, aki személyautóval közlekedett. Vezetői engedéllyel ő sem rendelkezett, mert azt egy korábbi ittas vezetés miatt elvették tőle. Továbbá felmerült a gyanú, hogy a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott, melyet az alkoholteszter is igazolt, mert pozitív értéket jelzett. További mintavételre előállították, a mérési eredmények alapján az ügyben büntetőeljárás indult járművezetés ittas állapotban bűncselekmény elkövetése miatt.

A sofőröket előállításukat követően engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe vették, majd a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították őket – olvasható a police.hu-n.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy amennyiben a közúti ellenőrzés során megállapítást nyer, hogy a járművezető az általa vezetett, engedélyhez kötött jármű vezetésére hatósági engedéllyel nem rendelkezik, úgy az egyes szabálysértésekről szóló 2012. évi II. törvény értelmében, ezen szabálysértés elkövetése akár hatvan napig történő elzárással, vagy háromszázezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában