nézeteltérés

2021.03.19. 07:00

Balhé az óhídi sörözőben

A szesz ritkán ad jó tanácsot, a nemrég vád­emelésig jutott történet főszereplője is kontrollját vesztette, miután mélyen a pohár fenekére nézett.

Arany Gábor

A büntetőüggyé fajult események 2020. szeptember 28-án 17 óra körül vették kezdetüket, amikor a 27 éves lesencetomaji férfi megjelent egy óhidi sörözőben, ahol erősen leittasodott, és nézeteltérése támadt az italbolt vezetőjével.

Előbb hangos szóváltásba keveredett, majd dulakodni kezdett vele. Emiatt a kocsmáros a söröző elhagyására szólította fel a vendéget, aki fél nyolc körül elindult óhídi tartózkodási helyére. Hazaérve azonban felindultsága nem csökkent, ezért Opel Astra személygépkocsijába ült, visszahajtott a sörözőhöz, hogy vélt sérelméért elégtételt vegyen az italboltoson. A sörözőbe már kezében rúd alakú sokkolóval rohant be, közben a bejárati ajtó függönyét letépte, megtaposta a szemeteskukát, majd a sokkolóval a pult mögött álló kocsmáros felé hadonászott és kiabált. Aztán feléje indult, dühében a pultot többször megrángatta, végül kirántotta a helyéről, emiatt a pult feldőlt, több helyen elrepedt, a róla leeső poharak, lámpatest, szeszes ital összetörött, a pénztárgép is megsérült. Az ily módon 115 ezer forint kárt okozó fiatal férfi ekkor távozott, autójába ült és hazahajtott, miközben az elfogyasztott alkohol miatt közepes fokban volt ittas.

A fiatalember kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a sörözőben tartózkodókban, az események szemtanúiban megbotránkozást, riadalmat keltsen, közölte a megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba, hozzátéve, hogy mindezekre tekintettel a Keszthelyi Járási Ügyészség garázdaság, rongálás és ittas járművezetés miatt emelt vádat ellene.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában