újabb átverés

2021.02.19. 10:48

Ne dőljön be a csalóknak!

Az „unokázós” csalások mellett újabb telefonos átveréssel próbálkoznak a bűnözők már Zala megyében is. Zala Megyei Rendőr-főkapitányság 2021. 02. 19., p – 09:34 Az „unokázós” csalások mellett újabb telefonos átveréssel próbálkoznak a bűnözők már Zala megyében is.

zaol.hu

Fotó: police.hu

Az új módszer lényege, hogy a csaló telefonon törvényszéki végrehajtónak adja ki magát. Olyan tartozás azonnali megfizetésére szólítja fel a hívott felet, melynek létéről ő nem is tud. A hívó fél állítja, hogyha a hívott fél aznap nem fizet, akkor lakására végrehajtókat fog küldeni értéktárgyak azonnali lefoglalása érdekében, és rendőri intézkedést is kilátásba helyez.

A csalás kísérlete minden korosztályt érintően előfordulhat, nemcsak az időseknél.

Ne dőljenek be! Végrehajtás során minden esetben hivatalosan keresik meg az eljárás alá vont személyt. Nem telefonon zajlik az ügyintézés, különösen nem ismeretlen számról. A törvényszéki végrehajtók hivatalos jegyzéke elérhető a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar hivatalos honlapján. Ha hasonló hívást kapnak, ügyfélfogadási időben személyesen győződjenek meg a hivatkozott bíróságon arról, indult-e Önökkel szemben végrehajtási eljárás. Ha ilyen gyanús hívást kapnak, kérjük hívják a rendőrséget a 112-es segélyhívón! – hívja fel a figyelmet a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában