a fiút harmadszorra is eltiltották a vezetéstől

2021.02.08. 12:34

Kiskorú gyerekével fuvaroztatta magát a zalaegerszegi nő – Frissítve

A bíróság többször eltiltotta a közúti járművezetéstől kamasz fiút, az anyja mégis arra kérte, hogy ő vezesse a személygépkocsit, amikor Zalaegerszegről Padárra akart utazni a rokonaikhoz.

Arany Gábor

Fotó: pixabay.com

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba a nemrég vádemelésig jutott történetet ismertetve elmondta, hogy a 46 éves zalaegerszegi asszony tavaly június elsején délután egy óra tájt kérte meg 15 éves fiát, hogy vigye el őt kocsival Padárra. Annak ellenére kérte erre meg, hogy tudta, fia nem rendelkezik vezetői engedéllyel. Ráadásul a fiút engedély nélkül vezetés és más szabálysértések miatt 2019. november 20-án egy évre eltiltották a közúti járművezetéstől. Ezt azonban a kamasz figyelmen kívül hagyta, ezért 2020. február 19-én az egerszegi járásbíróság az eltiltás hatálya alatti járművezetés szabálysértése miatt újabb 12 hónapra eltiltotta.

A többszörös eltiltás ellenére a fiú eleget tett anyja kérésének, és Peugeot 106-os személygépkocsival útnak indultak. Céljukat nem érték el, mert közúti ellenőrzésbe futottak.

A fiatalemberrel szemben az egerszegi járásbíróság az eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt 25 ezer forint pénzbírságot szabott ki, valamint újabb 12 hónapra eltiltotta őt a közúti járművezetéstől. Az anya ellen pedig kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat az egerszegi járási ügyészség tekintettel arra, hogy bár tudta, ugyanazon szabálysértés miatt gyermekét többször elmarasztalták, mégis újabb szabálysértés elkövetésére bírta rá, és ezzel súlyosan veszélyeztette gyermeke erkölcsi fejlődését.

A kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában