vádirat

2021.02.10. 09:40

Kamaszok támadtak rá gyerekekre a nyílt utcán

Kamaszok támadtak rá gyerekekre a nyílt utcán, az ügyben nemrég született vádirat.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba a történteket ismertetve közölte, hogy az első erőszakba torkollott konfliktus 2019. július elsején délután Nagykanizsán az Erzsébet téren zajlott le. Ide beszélt meg találkozót egy sormási kamasz és 14 évnél fiatalabb ismerőse, hogy korábbi nézeteltérésüket tisztázzák. Mindketten társaikkal érkeztek a térre, ahonnan a Báthory utcába mentek. Itt a sormási fiatal azonnal agresszíven lépett fel ellenfelével szemben, többször megütötte ököllel, majd az ágyékába térdelt. Ezt követően felszólította, hogy vegye le a szemüvegét, a gyerek azonban elfutott, elkerülendő a további verést. A két társaság tagjai eddig szó nélkül nézték a történteket, ám ekkor a sormási fiú egyik barátja, garázdaság, testi sértés, lopás miatt a törvénnyel már összeütközésbe került 15 éves szepetneki fiú az “ellenfelek” egyikét kétszer ököllel az arcán megütötte, majd távoztak. A megtámadott gyerek könnyű sérüléseket szenvedett.

Pár héttel később, augusztus 11-én éjféltájt Szepetneken keveredett konfliktusba a 15 éves kamasz, aki hasonló korú falubeli társával a Petőfi utcán ballagott. Ekkor bukkant fel velük szemben két fiú, akivel nézeteltérésük volt korábban. A két gyerek a konfliktus elkerülésére inkább átment az utca túloldalára, de a kamaszok rájuk támadtak. Az egyiket ököllel olyan erővel vágták szájba, hogy két foga kiesett. Társa menekült volna, de őt meg üldözőbe vették, és ellökték, amitől az árokba zuhant és eltörte a jobb lábát.

A két kamasz agresszivitása mit sem csökkent, ezt mutatja, hogy augusztus 22-én délután Nagykanizsán a Thúry téren “szórakozásból” ütögetni kezdték az ott tartózkodó fiatal fiúk nemi szervét. Egyiküket ököllel is megütötték, mire a megtámadott pofonnal válaszolt és igyekezett ellökni magától ellenfelét. Több se kellett a két kamasznak, együtt támadt rá a fiúra, többször ököllel megütötték a fején, zúzódásokat okozva neki.

A vádiratban szereplő utolsó eset szeptember 30-án délután a nagykanizsai buszpályaudvaron történt. A szepetneki fiatalember odament az egyik padon ülő és barátjával beszélgető 14 évnél fiatalabb ismerőséhez, és el akarta hívni, mondván korábbi nézeteltérésüket megbeszélni. Mivel a gyerek nem tett ennek eleget, a kamasz csicskának, köcsögnek nevezte, majd az ülő fiú arcába rúgott a térdével. A gyereknek lerepült a szemüvege, az arca és a hasfal zúzódott. A további bántalmazást az akadályozta meg, hogy a támadót elhúzták a fiútól.

A feltárt tények alapján az egerszegi járási ügyészség többrendbeli garázdaság és más bűncselekmények miatt emelt vádat a három kamasz ellen.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában