vádemelés

2021.02.24. 08:38

Jelentős mennyiségű kábítószert árult egy páros Zalában

Marihuánát és amfetamint árultak ismerőseiknek, ezért akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható rájuk.

Arany Gábor

A nemrég vádiratba foglalt történetet ismertetve dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője elmondta, miszerint egy 36 éves misefai férfi és a két évvel fiatalabb sármelléki nő 2019 elejétől szerzett be különféle kábítószert, elsősorban marihuánát, illetve amfetamint tartalmazó speed port, illetve MDMA-tartalmú ecstasy tablettát.

A portékát telefonos egyeztetést követően árusították ismeretségi körünkben. Emellett 2019 őszén felajánlották egy Hévízen élő fiatalembernek, hogy segítsen az értékesítésben. Ennek értelmében a kábítószert grammonként 3000 forintért ért adhatta el, amiből 500 forintot megtarthatott. Az üzlet megköttetett, a pár 50 gramm marihuánát és a kiadagolásához villámzáras tasakokat adott át. A hévízi fiatalember pár nap alatt eladta a portékát, ezzel keresett 25 ezer forintot, a többit pedig a dílerek bevétele volt.

Ezt követően újabb 25 grammot értékesített, ám ezzel már nem tudott pontosan elszámolni, majd miután a misefai férfi megfenyegette, pénzzé tette néhány ingóságát, hogy tartozását lerója.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában