éheztette kutyáját

2021.02.25. 14:53

Fogházbüntetésre ítélte az állatkínzót a Nagykanizsai Járásbíróság

Állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek a Nagykanizsai Járásbíróság azt a fiatal nőt, aki nem gondoskodott megfelelően kutyája ellátásáról.

Zalaegerszegi Törvényszék

A vádlott 2020 május végétől, június elejétől kerítéssel körbe nem kerített lakóházának udvarán egy nőstény kutyát tartott. Az állatot a garázs oldalához rögzített, kb. 3 méter hosszú, 1 cm szélességű kábellel kötötte ki, nem etette, folyadékkal nem látta el. Mindezek következtében az eb lesoványodott és a kábel annyira belenőtt a nyakába, hogy 5-7 cm hosszúságban mélyre terjedő sebet okozott. A 2018 nyarán született állatra 2020. június 20-án egy névtelen bejelentést követően az állatvédők találtak rá, majd állatorvoshoz vitték. Az állategészségügyi könyvvel, chippel nem rendelkező kutyánál az orvosi beavatkozás nélkül fennállt a veszélye a maradandó egészségkárosodásának vagy akár pusztulásának is. Az állatorvosi ellátás eredményeként az eb felgyógyult, s azóta örökbeadására is sor került.

Az ügyben 2021. február 24. napján tartott előkészítő ülést a Nagykanizsai Járásbíróság, ahol a vádlott beismerte bűnösségét, lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így állatkínzás vétsége miatt 1 év, végrehajtásban 2 év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték. Az ítélet jogerős – tájékoztatott közleményben a Zalaegerszegi Törvényszék.

Kiemelt képünk illusztráció.

 

Ezek is érdekelhetik